Jelenlegi arcápolási rutinom

 Leírom nektek a jelenlegi arcápolási rutinom, mert nagyon szeretem azokat a termékeket amiket használok, bár ezek idővel változnak, de van azért amit már több, mint egy éve használok és nem is hiszem, hogy lecserélném őket. Hiszek a többlépéses arcápolásban, így a rutinom is ezen elv szerint alakítottam ki:
 
Esti rutin:
 
1. Micellás víz
Lemosom a sminkemet micellás vízzel, jelenleg a Garnier olajos kétfázisú micellás vízét használom, szeretem mert nagyon szépen le tudja mosni a sminket és kíméletes.
 
2. Arclemosó
Elsőnek megmosom az arcomat egy habzó arclemosóval, régebben a Nutribiotic szappanmentes arclemosóját használtam, amivel szintén nagyon meg voltam elégedve, de most már második flakont használom a Hadalabo hialuron savas arclemosójából, ami szintén nagyon jó. Mindkettő nagyon kíméletes, szappanmentes arclemosó.
 
2. Tonik
Ami nálam abszolút favorit már régóta az a Benton márkától a BHA aloe vera tonik. Tudni kell, hogy a koreai tonikok kicsit mások, mint az európai társaik, nem kell hozzá vattakoron, tiszta kézzel nyugodtan fel lehet vinni, nem szárítanak, inkább táplálnak és visszaállítják a bőr ph értékét, valamint felkészítik a bőrt a további termékek befogadására.
 
4. Kémiai hámlasztó
Egy fajta hámlasztót használok már nagyon régóta, úgy gondolom ez az egyik legjobb ár-érték arányú termék a piacon és nekem látványosan javított a bőröm állapotán. Ez pedig a Cosrx márkától a BHA power liquid. Tudni kell, hogy hámlasztót nem kell minden nap használni, ez bőrtípustól függ, van akinek irritációt okoz a mindennapi használata, de én már több, mint 2 éve használom napi szinten és szeretem a hatását.
 
3. Szérum
Főleg a szérumokat, eszenciákat szeretem váltogatni, egyfajta kúra szerűen, most az Innisfree-től használok, egy már nagyon régóta népszerű terméket, a Zöld teás szérumát, gyorsan beszívódik a bőrbe, kellemes használni, szeretem, de ha elfogyott, szeretnék majd valami mást is kipróbálni.
 
4. Eszencia
A Cosrx márkát nagyon szeretem, mert nagyon pénztárcabarát termékeik vannak, amik nagyon jók is egyben. Ilyen a csiganyálas eszenciájuk is, ami első hallásra undin hangzik, de nincs semmi szaga, nem ragad vagy ilyenek és tényleg jót tesz a bőrnek.
 
5. Krémek
Azért többesszám, mert általában két fajta krémet is használok, egy könnyebb állagút jelen esetben a Mizon hialuron savas krémjét, mely az egyik legnépszerűbb krém mostanság és nem véletlen, magas a hialuron sav tartalma, könnyen beszívódik, szóval nagyszerű. Valamint amit még szeretek az az Yves Roche-től a sensitíve vegetal nyugtató krém.
 
A reggeli rutinom annyiban tér el, hogy nem használok micellás vízet és BHA hámlasztót.
 
Ha valakit érdekel ide linkelem be hozzá hol tudtok hozzá jutni a termékekhez:
Ha tetszett és szeretnél értesülni az új bejegyzésekről kérlek kövess facebook oldalamon vagy instagramon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.