Egy szuper jó arclemosó: Innisfree Blueberry Rebalancing 5.5 Cleanser

Valahogy mindig is az arctisztítás volt a kedvenc részem az arcápolásban. Imádom a megtisztított arc érzését, azt amikor este lemoshatom az összes szennyeződést. Így az arclemosónak nálam kiemelkedő szerepe van a rutinomban. Idővel azt is megtanultam, hogy hatalmas különbség van arclemosó és arclemosó között is. Nekem zsírosodásra hajlamos bőröm van, ami viszont sokszor vízhiányos, így ha egy szappanos arctisztítóval megmosom az arcom azt érem el vele, hogy száraz lesz és gyorsan bezsírosodik, hogy kompenzáljon. Amióta figyelek rá, hogy gyengéd, szappanmentes és parfümmentes legyen az arclemosóm sokkal jobb lett a bőröm állapota.
 
Most egy új arclemosót próbáltam ki az innisfreetől és meg kell mondjam ez egy csoda, még egy lemosóm se volt ennyire gyengéd és közben mégis annyira felfrissült, tiszta érzést ad és még az illatát is imádom (pedig parfümmentes). A pH-ja 5.5-ös és ez nagyon jó, mert fontos a minél alacsonyabb pH érték annak érdekében, hogy megmaradjon a bőr egyensúlya. Antioxidánsokat, áfonyát (szerintem innen a jó illat), glicerint és allantoint tartalmaz. A glicerin egy hidratáló összetevő, ami a listában a harmadik helyen áll, így bőven raktak bele, az allantoin pedig gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású.
Állagra inkább krémre hasonlít, elég nehéz kinyomni a tubusból, de gyorsan rájöttem, hogy ez nem baj, mert nagyon kicsi kell csak belőle, viszont szépen habzik. A sietős reggeleim alatt külön hálás vagyok amiért nem fogom elpazarolni figyelmetlenségemben. Az ára is nagyon baráti, 100 ml-es kiszerelésben kapjuk és 2 200 Ft körül lehet megvenni az ebayen, mivel nagyon kis mennyiség is elég belőle, így szerintem nagyon sokáig elég lesz.
Egyszóval szuper kis arclemosó!
 
Egyébként ha már a föld napján írom ezt a bejegyzést, gondoltam megemlítem, hogy az Innisfree-nek van egy úgynevezett Green Life Campaigns elvnevezésű programja, melynek keretében többek között leadhatod az üzletekben a kiürült kozmetikai flakonodat és támogatják a mosható zsebkendő használatát. A cég dolgozói rendszeresen szerveznek zöld expedíciókat, melynek célja a Jeju (ez az a sziget, ahol a cég működik és ahonnan a természetes hozzávalókat beszerzik) környezetének megóvása. Valamint számos a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre irányuló törekvéseik vannak.
 
Ha tetszett és szeretnél értesülni az új bejegyzésekről kérlek kövess facebookoldalamon vagy instagramon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.