DIY mosható arclemosó korongok

Szépek, cukik, környezetkímélők és még olcsóbbak is, mintha vattakorongokat használnék, így hát miért is ne? Ráadásul otthoni maradék anyagokból varrtam őket, amire külön büszke vagyok :).
1. Először vettem egy kör alakú poharat, aminek a méretét megfelelőnek találtam és kartonpapírra körberajzoltam, ez lett a sablonom.
2. Előhalásztam egy csomó maradék anyagot, ezek lettek a korong egyik fele és egy használaton kívüli törölköző pedig a korong másik fele, raktam közé egy vastagabb anyagot is, hogy jobb legyen a tartása, ez igazából bármi lehet, akár közbélés is, csak így nem fog összeugrani a végén.
3. Mindegyiken van egy kis szalag is ami szerintem cuki és még a két ujjadat is bele lehet bújtatni, így könnyebb a használata. Természetesen ez nem saját ötlet, már láttam ilyet máshol is, megtetszett, mert szerintem nagyon praktikus.
4. Körbe szegtem sűrű cikk-cakk öltéssel, sima háztartási géppel. Sajnos az én gépem csak erre a vastagságra képes, így kicsit hevenyészett a varrás, de a célnak megfelelnek. Egyébként ezt a varrást egy overlock géppel sokkal szebben is meg lehet csinálni, ha valakinek van ilyen otthon, én még csak vágyakozom utána, egyenlőre.
 
Végül már csak a használatuk van hátra. Én minden nap egyet használok, este a sminklemosáshoz, így ez a 12 db-os szett bőven elég lesz nekem. Úgy találtam, hogy ha elővizezem és utána rakok rá micellás vizet, akkor a legjobb a használatuk.
Még régebben vettem ezt a műanyag kaspót, valahogy éreztem, hogy ennek lesz még helye a lakásban és láss csodát, tökéletes lett a korongok tárolására.
Ha tetszett és szeretnél értesülni az új bejegyzésekről kérlek kövess facebook oldalamon vagy instagramon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.