Cuki és olcsó koreai márka: Elizavecca termék teszt

Szeretem ha valami jó árban van és jó minőség is egyben, de ki nem? Éppen ezért lettem kíváncsi mikor rátaláltam ebay-en az Elizavecca márka termékeire, atom cuki csomagolással és sok jó véleménnyel, így végül rendeltem is két terméket, konkrétan a Witch Piggy hell pore control hyaluronic acid 97%-os szérumot, aminek a nevében is benne van, hogy mennyire magas a hialuronsav tartalma, valamint a Green Piggy collagen jelly pack-ot, amely egy elég furcsa, állagra zselére emlékeztető maszk és 50% kollagént tartalmaz.
Itt meg is ragadom az alkalmat, hogy ezekről az arcápolásban talán egyik legnépszerűbb összetevőkről írjak egy kicsit, mert az a tapasztalatom, hogy nem mindenki van tisztában vele mire is jók ezek. Bár az utóbb említett krém hidrolizált kollagént tartalmaz, ami nem ugyanaz, mint a sima kollagén, de hatásukban nagyon megegyeznek. Mindkettőnek vízmegkötő, sebgyógyító, bőr- és hajkondicionáló hatása van. Kizárólag állatokban és emberekben található meg, a fehérje egy fajtája. Tehát bennünk is van kollagén, amely az idő haladtával csökken a szervezetünkben, így láthatóak lesznek rajtunk az öregedés jelei, ezért teljesen logikus lenne, hogy ezt külső forrásból vigyük be a szervezetünkbe, javítva bőrünk állapotán. Sajnos azonban bőrön keresztül nem képes felszívódni, szájon át pedig főként aminosav pótlásra alkalmas, mert az emésztés során a szervezet lebontja, így kívülről nem tudunk kollagént bevinni. Azonban a vízmegkötő hatásának köszönhetően remek hidratáló hatású összetevő.
A szérumban pedig sodium hyaluronate (hialuronsav só formája) van, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem, kismolekulájú hialruonsav. Lényegében nagyon hasonló a kollagénhez és szintén csökken a szintje a szervezetben minél idősebbek vagyunk. Méretének köszönhetően képes a mélyebb szövetekbe is behatolni és kifejteni nedvesség megkötő hatását, gátolja a kollagént lebontó enzimek működését.
Tehát összegezve két szuper hidratáló összetevőről beszélünk, és én ha mantrázni kéne, talán azt mondogatnám, hogy “Hidratálj, hidratálj, hidratálj…”, mert ez tényleg nagyon fontos, persze főként szájon át, de azért tudunk még ehhez hozzátenni máshogy is. A zsíros bőrt is hidratálni kell, és ezek az összetevők úgy teszik ezt meg, hogy nem tömítik el a pórusokat. Saját tapasztalatom az, hogy az ilyen alkotóelemű termékek használatával a bőröm kevésbé zsírosodik, viszont nincs száraz érzet sem, valahogy segítenek beállítani az egyensúlyt.
Visszatérve a két termékre, a szérumot és a maszkot is imádom, nagyon könnyed mindkettő, így most nyárra tökéletesek, nagyon hamar beszívódnak a bőrbe, nem okoznak pattanásokat. A szérum a hialuronnak köszönhetően állagra tojásfehérjére hasonlít, a kollagén pedig kocsonyás. Bár az összetevő lista végén mindkét termék esetében írja a parfümöt, de igazából nem értem, mert nekem teljesen szagtalannak tűnik mindkettő.
Szeretem az egyszerű, de nagyszerű termékeket, ezek is azok, nem tesznek csodát, de arra jók amire kitalálták őket és nagyon jó árban vannak.
 
Ebay link:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.