NYX can’t stop, won’t stop alapozó teszt

Szóval alapozó….mmhhh, nálam hatalmas mumus egyébként. Elsőként is nagyon nehéz nekem itt Szegeden olyan alapozót találni, ami megfelel az én elvárásomnak, mégpedig, hogy jó legyen az összetevő listája. Nem vagyok nagyon válogatós igazán, de ha már valamit majd minden nap az arcomra kenek, igenis legyen parabénmentes és ami még nagyon fontos, hogy ne rakjanak bele parfümöt, mert teljesen felesleges. Azért emeltem ki, hogy itt a városban, mert akárhogy is szugerálom a képernyőt sajnos interneten keresztül elég lutri alapozót rendelni és sajnos mintákból sincs sok lehetőség, hogy az ember tudjon választani.

Természetesen számba vettem a koreai lehetőséget is, hiszen tele vannak jobbnál jobb BB krémekkel, alapozokkal, cushionokkal, de sajnos csak világos bőrre van náluk választék, illetve ha van is sötétebb árnyalat az adott termékből az főként Amerikában elérhető. És csak hogy fokozzam a drogériás választékkal kapcsolatban is bajban vagyok, ugyan is ott is előszeretettel preferálják a világosabb árnyalatokat és alapból egy adott termék színválasztékából csak egy részét lehet megvásárolni nálunk.

Ami még nagyon fontos szempont nálam, hogy maximum 5000 Ft körüli összeg az amit kiadok egy alapozóra, lehet, hogy ez lesz majd másként is, de most jelenleg nagyon sokknak tartom, hogy 10 000 Ft-ot kiadjak egy sminktermékre és úgy érzem nem tudnak ezek sem annyival többet, mint amennyivel többe kerülnek.

A saját bénaságom is közre játszik, miszerint akárhogy nézegetem magam a drogériában, (ami egyébként elég kellemetlen érzés, kerülgetni az embereket, nyomogatni a termékeket és közben azokon a pici tükrökön nézegetni magam, rossz fényviszonyok között és ezt az egészet még csak nem is tartom higiénikusnak sem) soha nem sikerült még a tökéletes árnyalatot eltalálnom.

Szóval, most hogy kifogyott a Maybelline fit me matte & poreless alapozóm, amiből 120-as árnyalat volt meg és még most télen is világosnak tartottam, pedig ez volt a legsötétebb árnyalat mit kapni lehetett, elkezdtem újra alapozót keresgélni, azzal a céllal, hogy most találok valami tökéleteset vagy legalábbis ahhoz nagyon közel állót.

Az első amire jutottam, hogy hagyom a drogériákat, mert a színválasztás biztos nem fog menni és ott is 4000 Ft körül vannak a jó alapozók. Szegedi lévén nagyjából tudomásom szerint maradt a Douglas, gondoltam nem is rossz, hiszen ott általában van egy sminkes lány is aki segítségemre lesz. A NYX márkát őszintén nem igazán ismerem, de jó véleményeket olvastam az új alapozójáról, ami egyébként 45 árnyalatban jött ki és bár nálunk nem minden árnyalat elérhető de a nagy része igen és az ára is belefért az általam meghatározott keretbe, 5600 Ft. Így elindultam a Douglasba és nagyon bátor voltam, mert vittem magammal a smink mániás 3 éves kislányomat is, de elmondom nektek nagyjából 10 percig tartott a vásárlás és ennél színben tökéletesebben passzoló alapozót még életemben nem vettem, persze az ottani sminkes lány hozzáértő segítségével.

Tehát ár pipa, szín pipa és akkor jöjjön a tapasztalat róla. Aki zsíros bőrre keres alapozót az vegye nyugodtan számba ezt is, mert nagyon matt finisht ad és a nap végére is elég jól tart, külön szeretem, hogy nagyon könnyed viselet, mert utálom ha azt érzem, hogy egy nehéz vakolat van az arcomon. A felvitel kicsit nehézkesebb, rendesen érdemes alá hidratálni, mert nagyon kiemeli a szárazabb részeket, így száraz bőrűeknek nem is biztos, hogy jó választás. Nagyon szépen fed, talán nekem már már kicsit túlságosan is, de természetes hatást kelt, így ezzel sincs gondom. Arról nem tudok nyilatkozni mennyire építhető, mert én nagyon vékonyan szoktam csak alapozót felvinni. Megfelelően tartós is, de nem csoda termék, így nyilván kopik valamennyire napközben, főleg az orr résznél és hát én előszeretettel támaszkodom a kezemre napközben, de nem lesz alapozós a kezem tőle.

Összességében nagyon megvagyok elégedve vele és úgy érzem megérte az árát, a színárnyalat részébe vagyok a legjobban szerelmes, mert tényleg nem volt még ennyire passzentos alapozóm, ami nekem majdnem hogy csoda számba megy. Persze akkor lesz majd tökéletes, ha nyáron a nagy melegben is jól teljesít.

2 thoughts on “NYX can’t stop, won’t stop alapozó teszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.