AliExpress és az edzőruhák

Már jó régen írtam egy posztot az edzőruháimról, de akkor még nem találtam meg az elérhető áron kapható minőségi edzőruhák végtelen tárházát. Ez pedig az AliExpress és az ott árusító kínai gyárak, akik egyébként feltehetően szintén ugyan azok akik az európai és amerikai felkapott edzőruha márkáknak gyártanak. Gondolok itt a Gymshark-ra, Doyoueven-re, Lululemon-ra.

Elsőként is akiknek nem ismerősek a fentebb említett márkák azoknak egy rövid bevezető:

Szemléltetésként az itteni boltokban kapható ruhák:


https://www.fashionplus.hu/Fitness-ruha/Noi-edzoruha-outfit-topnadrag
5 210 Ft

És a fentebb említett márkák:


https://www.gymshark.com/collectios
/energy-seamless/womens

Mindkettő szett 40 000 Ft körül van (Igen! jól olvastad :))

Nem tudom ki hogy van vele, ez egyéni ízlés dolga. Nekem az itthon kapható edzőruha szettek nem tesznek, nagyon sokáig kutattam, persze megfizethető áron olyan szettekért amiket itthoni, akár online üzletben is be tudok szerezni. Aztán beleszerettem a fentebb látható edzőruhákba, úgy általában a stílusukba, a szabásba, a színekbe, úgy egyben nagyon megtetszettek. Persze tele vannak velük a külföldi fitnesz influencerek, így nem nehéz beléjük botlani. Éppen azt számolgattam mikor tudok beruházni egyre persze csak akkor amikor akciós így talán 25 ezerből meg is úszok egy szettet amikor rátaláltam az aliexpresses dupjaikra (azért egy gymshark leggingsem időközben lett nagyjából 12 ezer forintért, így legalább van összehasonlítási alapom is).

Tehát léteznek ezek az edzőruhát gyártó cégek, akik elég jól eltalálták az mostani igényeket, persze elsősorban edzőtermi edzéshez vannak tervezve ezek a ruhák, de én futni is nagyon szeretek bennünk. Megkerestek pár híresebb fitnesz influencert és velük reklámozták a termékeket. Két gond van csak ezekkel a márkákkal, az egyik, hogy egyre drágábbak és itteni viszonylathoz képest az átlag ember nem engedheti meg magának. De még Amerikában sem mindenki, tagja vagyok külföldi fitnesz csoportoknak és igen, még ők is meggondolják hogy költsenek-e 120 dollárt egy szettre. A másik pedig a limitált gyártási szám, egy egy kollekcióból olyan kevés darabszámot gyártanak, hogy a népszerűbb darabok nagyon gyorsan elfogynak, ha pedig akció van, szinte lehetetlen időben rendelni.

És akkor jöjjön a lényeg. Ugye ezeket a termékeket is hol máshol gyártatnánk le a cégek mint Kínában, itt pedig a gyárak kihasználva ezt (ez pedig nem csak erre az ágazatra jellemző) gyártanak saját márkákat is, melyek konkrétan másolatai az eredetiknek. De olyannyira, hogy van amelyikre egyenesen azt mondják pontosan ugyan olyan minőség és van amelyik még jobb is néha. Persze itt is vannak differenciálások a különböző eladók által kínált termékek között, de kis keresgéléssel meg lehet találni a jó darabokat. Nagyjából az eredeti kollekció megjelenés után fél évvel már kapható is az AliExpressen a dupja. Egy-egy szett ára 4500 Ft-tól olyan 10 000 Ft-ig terjed és mindig van méret és színválaszték. Az egyetlen hátránya szerintem az az idő, egy, de akár másfél hónap is mire megérkezik a ruha Kínából.

Nekem van már pár ilyen darabom és nagyon szeretem őket, van amelyik jobban bevált és van amelyik kevésbé, de egyikre sem panaszkodhatok.

Segítségnek pedig itt van két youtuber akik előszeretettel véleményeznek Aliexpress ruhákat:

De ha figyelitek az eladói értékelések az alin ott is sok infót be tudtok gyűjteni. A legfontosabb tipp, hogy figyeljétek a visszajelzéseket a méretezések szempontjából, mert a kínai méretezés kisebb mint az európai, így nekem xs/s méretként a m-es mértek szoktak kényelmesek lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.