A nagy PEACH projekt

Szóval, van most egy új divat és ez a kerek popsi. Persze most nyugodtan mondhatjátok azt, hogy ez nem újdonság és igazatok is van, de egy kicsit még is divatba jött. És több olyan blogger, vlogger van az egészséges, sportos életmondón belül, akinél elsődleges helyen szerepel a minél kerekebb popsi elérése.
Ami miatt engem nagyon elkezdett foglalkoztatni a téma, az az hogy sajnos a futás és diéta eléggé megtépázta az egykor nagyon is kerek és telt hátsó fertályamat, amit sokszor megdöbbenve tapasztaltam a tükörbe nézve, így lassan biztossá vált számomra, hogy valamit tennem kell az ügy érdekében.
Nézegettem jó kis videókat, olvasgattam ezektől a lányoktól, akik külön hangsúlyt fektetnek a popsi edzésre és a következő dolgokat tudtam meg:
 
1. Az első nekem nem volt akkora meglepetés, ahhoz hogy kerek popsid legyen nagy súlyokkal kell dolgozni és ezen súlyokat idővel növelni, hogy meglegyen a progresszivitás. Az hogy kinek mi számít nagy súlynak, függ az egyéni erőléttől, nagyjából igaz az, hogy ha valamivel 8-10 ismétlésszámot tudsz kivitelezni helyesen, úgy hogy az utolsó kettő már nehezen megy, akkor az jó súly. Ha nincs otthon súlyod, akkor kezdetnek a gumiszalag is megteszi, azzal is elég jó ellenállást tudsz elérni. Az alapgyakorlatok közé tartozik a guggolás, kitörés és társai, de nagyon sok videót találsz, otthoni edzéshez is az interneten.
 
2. Eleget kell enni, ez nekem néha nehezemre esik, mert hozzá vagyok szokva a diétás étrendhez, de igen is elég szénhidrátot kell enni és fehérjét, hogy a szervezetnek elegendő energiája legyen építkezni. Fontos, hogy egészséges és hasznos tápanyagot juttass a szervezetedbe, a gyorskajáktól és a süteményektől nem leszel izmos.
 
3. Érdemes hetente két nap popsi edzést is beiktatni, persze megfelelően távol egymástól, hogy meglegyen a pihenés is.
 
4. Kevesebb kardió edzés, az én ese
temben ez azt jelenti, hogy kevesebb futás, maximum egyszer egy héten és az is rövid távra. Ha nem érzed szükségességét a kardiónak, azzal sincs semmi baj. Én szeretek futni, ellazít és kikapcsol, de nem mindenki szereti a monoton mozgást.
 
Nagyjából egy hónapja dolgozom az ügyön és nagy örömömre van is eredménye, amire igen csak büszke vagyok. Így most már újult lelkesedéssel folytatom tovább, melyről több bejegyzést is olvashattok majd a jövőben.

 

Ha tetszett és szeretnél értesülni az új bejegyzésekről kérlek kövess facebook oldalamon vagy instagramon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.