Ikea ektorp kanapé festés

Régen nagy álmom volt egy fehér kanapé, amit be is szereztem és nagyon sokáig imádtam is. Ez az ikea ektorp háromszemélyes kanapéja volt, vagyis még most is az, csak már nem fehér. Egyébként méltán népszerű ez az ikeás termék, nekünk már negyedik éve van meg és nagyon jól bírja, a huzata mosható, sőt a fehér akár 60 fokon is, nagyon kényelmes és szerintem stílusos is.
Természetesen tisztában voltam vele, hogy nem éppen gyerek barát színt választottam, de persze szembesülni már akkor szembesültem vele, amikor Enikő megszületett. Amíg még ici pici babuka volt még nem volt nagy gond, max egy-két büfi, kisebb foltocska esett csak a kanapén, amit a rendszeres mosással orvosolni tudtam. Nagyjából másfél éves korában kezdődött, hogy már mindent ő akar egyedül csinálni, enni, inni és persze pillanatok alatt minden tiszta kaja, csoki folt, zsírkréta…stb. Így kénytelen voltam elgondolkozni, hogy tudnám a kanapé színét megváltoztatni az általam kinézett színre, szürkére.
 
1. Lehetőség, hogy veszek rá az ikeában új huzatot ami 44 900 Ft, ez kb annak az összegnek a fele amennyiért anno vettem a kanapét, nem szerettem volna ekkora összeget kiadni.
 
2. Keresek eladó használtat, ez jó opciónak tűnt, de sajnos mikor én keresetem az ikeás eladó csoportokban éppen senkinek nem volt eladó szürke huzata.
 
3. Eladom és veszek egy szürkét ráfizetéssel. Ez az első verziónál úgy érzem jobb lett volna, mert nagyjából ugyanannyi ráfordítással még a kanapé is új lett volna nem csak a huzat, de elég macerás eladni, szállítani egy kanapét és utána még beszerezni egy újat, még akkor is ha ez nem az ikeából történt volna, hanem a városból valahonnan.
 
4. Befestem. De erre az opcióra nem nagyon találtam precedenst az interneten, féltem tőle, hogy foltos lesz, vagy hogy fogni fog utána, például ráülök egy világos nadrággal és befogja. De addig, addig gondolkoztam, amíg arra jutottam, hogy sokért nem tudnám eladni a huzatot, így ha tönkre megy, egy kis ráfizetéssel ugyan de ott az első két opció, bevállaltam tanuló pénznek.
 
Elkezdtem keresgélni a ruhafestékek közül és végül a Clomobus ruhafestékre esett a választásom, olcsó mert egy tasak 290 Ft körül van, régi márka már a piacon és lehet vele mosógépben festeni.
Elsőnek csak 12 tasakot vettem , úgy számoltam annyi elég lesz, külön festettem a párnákat és a huzatot (6-6 tasakkal) a leírásnak megfelelően, ekkor még foltos lett és világosabb szürke mint szerettem volna. Így másodjára vettem 16 tasakot, biztos ami biztos alapon és újra festettem, ekkor már abszolút meg voltam elégedve a végeredménnyel, nagyon tetszik azóta is. Annyi hátránya van, hogy már párszor mostam azóta és kicsit fakult, így majd kell neki színfrissítő festés is, de összesen 8120 Ft-ba került a festés, így nagyon boldog vagyok.
Előtte:
Utána:
Ha tetszett és szeretnél értesülni az új bejegyzésekről kérlek kövess facebookoldalamon vagy instagramon.

2 thoughts on “Ikea ektorp kanapé festés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.